Webhosting

Cpanel tárhely - WWW Domain név regisztráció

Domain név regisztráció

Hogy mi a WWW domain név?

Egy internetes cím, ez lesz a honlapunk internetes neve, vagyis a webcíme. Ezen a www címen lehet majd elérni az interneten. A domainnév regisztrációjának ideje .hu végződés esetén 48 óra, de már 24 órán belül egyedi ipcímen elérhető. (ha a tárhelyszolgáltató támogatja)

Domain név regisztráció tudnivalók:

A www választott domain nevet első regisztrációkor 2 évre lehet regisztrálni, ( kb 3-5.000.-ft) után hosszabbítani kell általában évente. A lejártáról a tárhelyszolgáltató (regisztrátor) minden esetben értesíteni a domainnév tulajdonosát a regisztrációkor megadott elérhetőségen.

Domain név vásárlás:

Ha olyan www domain nevet szeretnénk ami már foglalt meg is vehetjük, persze ha eladják. A domainnév tulajdonosa lehet magánszemély, cég, intézmény, alapítvány, stb Vannak akik arra szakosodtak hogy le regisztráltak több száz jó csengő webcímet, domain nevet és azokat árulják. (lásd: ITT)

Domain név tulajdonosváltás:

A domain nevet elis adhatjuk vagyis le mondhatunk a tulajdonosi jogokról bárki javára. Ilyenkor egy domain név lemondó nyilatkoztatott kell kitöltve elküldeni a tárhelyszolgáltatónak az új tulajdonos regisztrációs papírjával. Ez általában 2-5 nap és a tulajdonos név változtatás díja kb 5-8.000.-ft

 

Honlap készítéshez webtárhelyre és www domain névre van szükség. Önnek még nincs?     Tárhelykészítés