Webhosting

Cpanel tárhely - WWW Domain név regisztráció

Tárhely készítés

A tárhely nem más, mint egy fizikai számítógépen (szerveren) létrehozott, és egységnyi (GB) méretre elkerített lemezterület.

A tárhely tehát a webes megjelenés legolcsóbb fajtája. A tárhely, az egy ügynevezett központi szerver amely széles sávon csatlakozik az internet hálózatához. A webtárhelyre feltöltött fájlok alatt fog megjelenni honlapunk az interneten.

Tárhelyszolgáltatás megrendelésekor tudja megrendelni domain nevét is.  A domain név regisztrációjának megtörténte után FTP kliens segítségével tudjuk feltölteni honlapunkat.

Megbízható tárhely választása:

Fontos a jó megbízható tárhalszolgáltató választása hiszen sok esetben a szolgáltató nem frissíti szerverét, nem termeti meg a szüksége technikai hátteret a honlapműködéséhez ami a későbbiekben nagy problémát jelenthet. 

Tárhely Ügyfélszolgálat:

Professzionálisabb honlapoknál számos olyan konfigurációs beállításra van szükség ami miatt egyeztetni kell a szolgáltatóval. Kevés szolgáltató van Magyarországon akinél van lehetőség a supportra szinte azonnal. A legtöbb szolgáltató vagy elérhetetlen vagy nem szakmai az üzemeltető.

Tárhely extrák:

Fontos hogy olyan tárhely szolgáltatót válaszunk ahol van lehetőség az adminisztrációs felületen hozzáférni minden szükséges beállításhoz.

Domain név regisztráció

Hogy mi a WWW domain név?

Egy internetes cím, ez lesz a honlapunk internetes neve, vagyis a webcíme. Ezen a www címen lehet majd elérni az interneten. A domainnév regisztrációjának ideje .hu végződés esetén 48 óra, de már 24 órán belül egyedi ipcímen elérhető. (ha a tárhelyszolgáltató támogatja)

Domain név regisztráció tudnivalók:

A www választott domain nevet első regisztrációkor 2 évre lehet regisztrálni, ( kb 3-5.000.-ft) után hosszabbítani kell általában évente. A lejártáról a tárhelyszolgáltató (regisztrátor) minden esetben értesíteni a domainnév tulajdonosát a regisztrációkor megadott elérhetőségen.

Domain név vásárlás:

Ha olyan www domain nevet szeretnénk ami már foglalt meg is vehetjük, persze ha eladják. A domainnév tulajdonosa lehet magánszemély, cég, intézmény, alapítvány, stb Vannak akik arra szakosodtak hogy le regisztráltak több száz jó csengő webcímet, domain nevet és azokat árulják. (lásd: ITT)

Domain név tulajdonosváltás:

A domain nevet elis adhatjuk vagyis le mondhatunk a tulajdonosi jogokról bárki javára. Ilyenkor egy domain név lemondó nyilatkoztatott kell kitöltve elküldeni a tárhelyszolgáltatónak az új tulajdonos regisztrációs papírjával. Ez általában 2-5 nap és a tulajdonos név változtatás díja kb 5-8.000.-ft

 

Honlap készítéshez webtárhelyre és www domain névre van szükség. Önnek még nincs?     Tárhelykészítés