Landing page honlap

Ha nem akar egyenlőre bonyolultabb honlapot cégének, vállalkozásának de fontos a webes jelenlét, akkor Önnek egy minisájtra van szüksége, ahol a leglényegesebb információkat tud közölni leendő és meglévő ügyfeleinek. Jellemzői: egy oldal, látványos megjelenéssel, kapcsolat tartási információkkal.

Mi a Landing  page honlap, mire jó?

A landing pagek arra lettek kialakítva, hogy a ráérkező látogatók kizárólag egy meghatározott tevékenységet tudjanak csak véghez vinni. Szerkezetileg egy landing page hasonlóan épül fel, mint egy egyoldalas honlap, kell egy vonzó, ütős cím, egy jó főkép vagy képek, olyan világos szöveg, hogy tudja a látogató, mit akarunk tőle, és egy hatásos, feltűnő (vásárlás, kapcsolatfelvétel) mondat, gomb.

Bizonyos termékek, szolgáltatások dirket értékesítésénél a legjobb megoldás az one page, azaz a landing page. Amennyiben marketingszempontból definiáljuk, akkor már csak olyan honlapokat, weblapokat oldalakat értünk alatta, melyek többnyire önállóak (elkülönülnek annak a cégnek a weboldalától, mely létrehozta őket)

Londing page honlapokat 2 típusba soroljuk:

  • 1. Ez esetben a cél az, hogy a látogató vásároljon. A megrendelés történhet magán az érkező oldalon egyetlen termék vagy szolgáltatás esetében. De akár több terméket és szolgáltatást kínálhatunk.
  • 2. A másik típusú landing oldallal leadgenerálás, CÍMLISTA ÉPÍTÉS, ADATGYŰJTÉS zajlik. Ilyenkor a honlapon a látogatók e-mail címüket, nevüket és esetleg egyéb adataikat adhatják meg azért, hogy aztán a cég később valami ajánlattal fel tudja őket keresni. Ilyenkor persze valamit fel kínálni kell a látogatónak, hogy megadja az adatait.

Milyen legyen a landing honlap, weboldal?

Ütős, tárgyrátörő, értékesítésre ösztönző, látványos képekben gazdag. Elsősorban az a fontos, hogy az olvasó ne veszítse el az érdeklődését, amíg el nem jut a (vásárlás, kapcsolatfelvétel) szövegig.