Blogkészítés, blog létrehozás

Mi az a blog? A blog tulajdonképpen egy online napló amely lehet magán vagy céges blog, Ez attól függ, önnek melyik praktikusabb. A naplóírás ősidők óta kedvelt foglalatosság. Van, aki csak gyerekkorában próbálkozik, próbálkozott meg vele, más pedig egész életén át csak a naplójával osztja meg a titkait.

Napjainkban a kis lakattal ellátott könyvecskéket, naplókat az internetes blogoldalak váltják fel. Blogolás elterjedése A blogolás és a civil média nagy lendületet kapott a 2001. szeptember 11-ei terrortámadás után. Az eseményeket megíró civil tudósítók, a terrorizmus elleni háború témáját megbeszélő webnaplók, és a veszteségek feldolgozásában segítő blogok komoly figyelmet kaptak. A blogok megjelenése óta számos szoftvercsomag jelent meg, amelyek megkönnyítik a blogok létrehozását.

Kinek lehet Blogja? Akár önnek is, érdekes a szakmája?

  • Legyen szakmai Blogja... Ossza meg szakmája szépségét a világgal. Saját blogot indítani nem ördöngösség.

Nem szükséges hozzá sem programozói tudás, sem komolyabb internetes tapasztalat, hiszen aki megbirkózik egy szövegszerkesztő programmal, annak egy blog adminisztrációs felület kezelése sem jelent majd problémát. Manapság a blogoknak nagyon sokféle felhasználása létezik. Vannak cégek, akik blogon keresztül tartják a kapcsolatot az ügyfelekkel vásárlójukkal és vannak aki az érdekes szakmájukról, uatzásaikröl vezetnek online naplót, blogot.

Hogyan lehet pénzt keresni Bloggal?

A blog mint egy ingyenes valami, akármiként él a legtöbb internetező képzeletében, és ez valamennyire igaz is. A blogok szórakozásból, elhivatottságból, sőt sokszor csak poénból (lásd. (istartedsomething.com) születnek. Ahogy azonban a blog népszerűvé válik – és ha ügyesen csináljuk és különleges a blogunk, (tartalma, kinézete) akkor az lesz –, máris hatalmas üzletté válhat.

Az ingyenesség az olvasók felé persze továbbra is megmarad, a szponzorok - hirdetők azonban özönlenek majd.

Blogkészítés ára:

Az egyedi blog, egyedi design-el és számos extra funkció (hozzászólás lehetőség, közösségi modulok, hírlevél szoftver, adsense modul, felhasználókezelő) beépítésével, kreatív online szerkesztési lehetősségek már 99.000.-ft + áfától elérhető. Blog fenntartási díj kb évi 10.000.-ft (tárhely és www domain név)