Kérdések és válaszok

Cpanel tárhely - WWW Domain név regisztráció

Mi az a www domain internetes név? Webcim?

Beküldve: Domain név.

A domain (ejtsd: domén) internetes cím, egy egyedi internetes azonosító. A honlap azonosítója, amelynek formátuma: www.akarmi.hu, ha Magyarországi nevekről beszélünk. Ha weboldalt szeretnénk mindenképpen domain névre és tárhelyre van szükségünk. A tárhelyszolgáltatók általában a tárhelybérlése esetén a www domain nevet ajándékba adják.

Mennyi www. domain nevet érdemes vásárolni?

Beküldve: Domain név.

Amennyit csak akar. Vannak aki előre le foglalják a jól csengő neveket  és utána többszörös áron árulják. Külföldön ez nagyon nagy biznisz. A domain neveket valójában nem lehet megvásárolni, csak bérelni. Ez azt jelenti, hogy egy adott domain név fenntartásáért évente kell fizetni a domain regisztrátornak (tárhelyszolgáltató).

Magyar .hu vagy európai uniós .eu domaint válasszak?

Beküldve: Domain név.

A .hu-t mindenképp. Cég esetében mindenképp szükséges, (gondolom én) és bizonyos esetekben nélkülözhetetlen. Azoknak akiknek akinek az ügyfelei között van külföldi partner azoknak is mindenképp érdemes a .eu domain nevet is megvásárolni, és azt a .hu oldalra átirányítani, vagy egy másik portfólióval l megjelenni.

Hol tudja ellenőrizni, hogy szabad-e a kiválasztott domain?

Beküldve: Domain név.

A .hu, .eu és .com domain neveket is le tudja ellenőrizni a www.megacp.com oldalon. Bal oldalt középtájban van egy „Domain menüben”, írja be a domain nevet, válassza ki a felsőbb szintű domaint, aztán nyomja meg a „keres”-t. Itt le is tudja foglalni a domaint, ha tetszik, ha szabad, és már eldöntötte hogy kell Önnek. Fontos! A domain regisztrátorától általában megveheti a tárhely szolgáltatást is, de ez nem kötelező.

Honlap készítéshez webtárhelyre és www domain névre van szükség. Önnek még nincs?     Tárhelykészítés